На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитися фонтан

На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитись фонтан.

На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитись фонтан. Фото: viknaodessa.od.ua

Події
18 липня 2022 11:36

На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитись фонтан. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на одеського краєзнавця Олега Ровнера та архітектора-краєзнавця Сергія Дяченка.

Так, Олег Ровнер вважає, що після знесення пам'ятника краще передати до музею, а на його місці потрібно відновити фонтан та трикутний сквер навколо нього, оскільки вони стояли на Катерининській площі протягом 1870-1894 років.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окрім цього, фонтан був одним із перших міських фонтанів, встановлених на честь створення в Одесі водопроводу. Тим більше, що фонтан не має відношення до політики.

Цю ідею підтримав архітектор-краєзнавець Сергій Дяченко, який заявив, що фонтан надасть архітектурному ансамблю Катерининської площі історичного вигляду і добре вплине на збереження архітектурних пам'яток, що розташовані навколо.

На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитись фонтан.На місці пам'ятника Катерині ІІ в Одесі може з'явитись фонтан. Фото: viknaodessa.od.ua



Нагадаємо, що пам'ятники Катерині ІІ та Олександру Суворову, а також Олександрівській колони, що у парку Шевченка, можуть знести. На засіданні історико-топонімічної комісії при мерії Одеси зазначили, що це питання дуже болісне для одеситів, тому до нього потрібно підійти з усією відповідальністю, щоб ухвалити продумане та зважене рішення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах