На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині

На Одещині блокувала корупційний механізм на держкордоні.

На Одещині блокувала корупційний механізм на держкордоні. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
23 сiчня 2023 10:50

На Одещині СБУ блокувала корупційний механізм на отримання хабарів митниками та прикордонниками під час перетину кордону іноземцями. Про це повідомляє пресслужба СБУ на Одещині.

За даними досудового слідства, керівництво одного з митних постів Одеської митниці та відділу прикордонної служби одного з прикордонних загонів Південного РУ ДПСУ систематично вимагали та отримували гроші від паломників одного з напрямків іудейської течії, які відвідують релігійні місця в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Схема була досить простою, але стала актуальною після повномасштабного військового вторгнення РФ та закриття повітряного простору України для цивільних перевезень.

Чиновники контрольно-пропускного пункту навмисне та безпідставно затягували проходження іноземцями митного та прикордонного контролю під час їхнього виїзду до Молдови: "ретельно" перевіряли документи, особисті речі, транспортні засоби тощо.

Таким чином зловмисники примушували до сплати хабарів, усвідомлюючи, що затримка на кордоні призведе до запізнення на літак.

Вартість безперешкодного перетину кордону одного транспортного засобу становила від 150 до 500 доларів США. Оперативники спецслужби задокументували кілька епізодів.

Співробітники СБУ затримали одного з організаторів схеми – старшого зміни головного державного інспектора Управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Одеської митниці після отримання чергового хабара. Фігурант мав значну суму готівки в різній валюті.

Для отримання доказів правоохоронці провели низку обшуків у службових приміщеннях митного посту та відділу прикордонної служби, а також у місцях проживання фігурантів виробництва.

Наразі вирішується питання про затримання інших фігурантів за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України та подальше повідомлення про підозри щодо частини третьої 368 Кримінального кодексу України.

  • На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині фото
  • На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині фото 1
  • На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині фото 2
  • На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині фото 3

На Одещині блокувала корупційний механізм на держкорині фото

Усі фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах