На Одещині чоловік може отримати п'ять в'язниць за ухилення від мобілізації

На Одещині чоловік може отримати п'ять в'язниць за ухилення від мобілізації.

На Одещині чоловік може отримати п'ять в'язниць за ухилення від мобілізації. Фото: delo.ua

Події
02 лютого 2023 15:00

Поліцейські направили до суду звинувачення 52-річному жителю Кодимської громади на Одещині за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

За версією слідства, чоловік у встановленому законом порядку отримав повістку із зазначенням дати прибуття до Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Будучи придатним за станом здоров'я до проходження військової служби та не маючи жодних поважних причин на відстрочку, він своєчасно на призовний пункт не з'явився, тим самим відмовився від проходження військової служби, чим порушив вимоги статті 65 Конституції України, вимоги Закону України "Про військовий обов'язок та військової служби" та вимоги Указу Президента України "Про загальну мобілізацію".

Слідчі звинуватили чоловіка в ухиленні від призову на військову службу з мобілізації та направили обвинувальний акт до суду. Чоловік може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах