На Одещині чоловік вчив ухилістів пішки збігати до Молдови

На Одещині чоловік навчав ухилістів пішки збігати до Молдови.

На Одещині чоловік навчав ухилістів пішки збігати до Молдови. Фото: od.npu.gov.ua

Події
25 сiчня 2023 15:21

На Одещині чоловік допомагав ухилистам збігати до Молдови. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції на Одещині.

Так, 50-річний уродженець прикордонного села Великоплоське Роздільнянського району, який добре орієнтувався на прикордонній місцевості, потрапив до прикордонників, коли допомагав жителю Кривого Рогу дістатися сусідньої країни, минаючи пункт пропуску Державної прикордонної служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час слідства поліцейські встановили, що мешканцю Одеси допомогла з пошуком "клієнта" людина, з якою він налагодив зв'язок в інтернеті. Матеріали щодо нього слідчі виділили в окреме провадження.

Так, за допомогою спільника до фігуранта звернувся 21-річний мешканець Кривого Рогу, якому треба було "тихо" залишити країну. Організатор трансферу та "втікач" домовилися про зустріч в Одесі, звідки попрямували до села Великоплоське. Звідти молоду людину скоординували, як пішки пройти до Молдови, минаючи офіційний пункт пропуску.

Поліції звинуватили в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин передбачено частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт поліцейські направили до суду. Фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах