На Одещині лікарі вперше провели унікальну операцію і врятували життя дівчини з рідкісним захворюванням

На Одещині лікарі вперше провели унікальну операцію і врятували життя дівчини з рідкісним захворюванням.

На Одещині лікарі вперше провели унікальну операцію і врятували життя дівчини з рідкісним захворюванням. Фото: facebook.com/radutskyy

Події
20 листопада 2022 20:58

У місті Балта на Одещині лікарі "Охматдиту" вперше провели операцію з пересадки печінки від 17-річного покійного донора дівчині з рідкісним захворюванням. Про це повідомив член парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Так, наприкінці жовтня до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" доставили з ознаками гострої печінкової недостатності і білірубіном на рівні понад 200 19-річну Вероніку. У дівчини діагностували хворобу Вільсона-Коновалова. Це важке спадкове захворювання, яке призводить до надмірного накопичення міді у тканинах і може спричинити печінкову недостатність, за статистикою виявляють у 1–4 осіб на 100 тисяч населення.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Стан дівчини був критичним, тому консиліум лікарів "Охматдиту" вирішив, що трансплантація – це єдиний спосіб зберегти їй життя.

На Одещині лікарі провели унікальну операцію.На Одещині лікарі провели унікальну операцію. Фото: facebook.com/radutskyy

Протягом трьох днів для Вероніки підібрали трьох посмертних донорів, проте їхні печінки виявилися непридатними для трансплантації. Знайти відповідного донора вдалося в Балтській центральній районній лікарні на шостий день пошуків: ним став 17-річний хлопець, який загинув в аварії. Родичі загиблого погодилися на посмертне донорство.

На Одещині лікарі провели унікальну операцію.На Одещині лікарі провели унікальну операцію. Фото: facebook.com/radutskyy

14-годинна операція з трансплантації печінки пройшла успішно. Наразі дівчина проходить реабілітацію і вже виходить на прогулянки територією лікарні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах