На Одещині масово гинуть птиці та тварини від асфіксії

На Одещині масово гинуть птахи та тварини від асфіксії.

На Одещині масово гинуть птахи та тварини від асфіксії. Фото: facebook.com/rusevivan

Події
30 листопада 2022 17:15

Останні кілька тижнів у різних куточках Південного Причорномор'я України на землях, що обробляються, знаходять загиблих птахів і ссавців. Про це повідомляє еколог Іван Русєв.

Подібне явище спостерігалося і навесні цього року. Тоді на півдні Одещини масово гинули граки, голуби-припутники та вовки. Дослідивши відібрані у місцях загибелі тварин зразки, ветеринарна служба дійшла висновку, що її причиною став вплив хлорорганічних пестицидів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними ветеринарної служби, зараз діагноз вже інший – асфіксія (патологічний процес, синдром з гострим перебігом, що виникає через недостатність кисню в крові та тканинах, коли в організмі накопичується вуглекислий газ).

Ветеринари кажуть, що у досліджених ними тварин вона настала через гостру гіперемію легень. Іван Русєв розповідає, що у різних загиблих тварин виявлені схожі симптоми - крововилив з рота та вух, асфіксія. Це симптоми отруєння фосфідом цинку, застосування якого категорично заборонено нашій країні. Але ця речовина зараз відкрито продається на ринках та у спеціалізованих магазинах під виглядом препаратів проти гризунів. Купують її під гучними назвами: "Супер Кобра", "Крісін", "Роденфос" та іншими. Еколог каже, що продавець, по суті, реалізує товар не задекларований, оскільки під час огляду пакетика з фосфідом на упаковці жодних умовних знаків чи маркування не виявлено.

Русєв закликає мисливські товариства та поліцію не стояти осторонь, а терміново розслідувати цю справу та притягувати винних до відповідальності.

  • На Одещині масово гинуть птиці та тварини від асфіксії фото
  • На Одещині масово гинуть птиці та тварини від асфіксії фото 1
  • На Одещині масово гинуть птиці та тварини від асфіксії фото 2

На Одещині масово гинуть птиці та тварини від асфіксії фото



Усі фото: facebook.com/rusevivan

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах