На Одещині невідомі облили фарбою мавзолей Котовському та пам'ятник Самбірському

На Одещині невідомі облили фарбою мавзолей Котовському та пам'ятник Самбірському

На Одещині невідомі облили фарбою мавзолей Котовському та пам'ятник Самбірському

Події
16 сiчня 2023 18:01

У неділю, 15 січня, місті Подільськ Одеської області невідомі окреслили фарбою пам'ятники комуністам Котовському та Самбірському. Про це повідомляє Подільське міське товариство.

Місцева влада поки що ніяк не реагує на заклики городян про знесення пам'яток радянським діячам. А доки не буде ухвалено рішення про демонтаж, прибрати їх не мають права.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо мавзолею, то у 2016 році Подільська міська рада ухвалила рішення про перепоховання Григорія Котовського на міському цвинтарі №1 у рамках закону про декомунізацію. Але рішення так і не виконали, аргументуючи це тим, що нібито на перепоховання мають надати дозвіл родичі. Сама споруда відповідно до пояснення Мінкульту не підпадає під дію закону, оскільки є місцем поховання. А у 2018 році комплекс реконструювали за кошти міського бюджету.

"Якщо монумент має статус пам'ятника місцевого чи національного значення, необхідно отримати дозвіл на переміщення (знесення) пам'ятника, а також виключити його з відповідного реєстру. Більше того, йдеться про перепоховання, яке потребує виконання відповідного закону", – наголошує влада Подольська.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах