На Одещині першими розпочали збирання врожаю в Україні, але є загроза зриву

На Одещині першими розпочали збирання врожаю в Україні, але є загроза зриву.

На Одещині першими розпочали збирання врожаю в Україні, але є загроза зриву. Фото: фото: latifundist.com

Події
13 червня 2022 11:14

На Одещині вже стартували жнива і наші фермери першими в Україні почали збирати врожай. Загалом у 2022 році планують зібрати 1 мільйон 61 тисячу гектарів озимих зернових. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу Одеської ОВА.

Так, в Ізмаїльському районі, у селі Стара Некрасівка, у господарстві "Ізмаїл-Новаско" стартував збір озимого ячменю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом до збирання у 2022 році на Одещині підлягає 551 тисяча гектар озимої пшениці, 244 тисячі гектарів озимого ячменю, 50 тисяч гектарів ярого ячменю, 190 тисяч гектарів ріпаку.

Є загроза зриву


Директор департаменту аграрної політики Одеської ОВА розповіла "Суспільне", що цього року кампанія на Одещині може опинитися під загрозою зриву через посуху, дефіцит пального та відсутність вільних потужностей для зберігання.

Вона наголосила, що Одеська область готова до збирання ранніх зернових культур. Подекуди почали прибирати ячмінь.

"Очікування не такі оптимістичні, якими їх вважали на початку року, тому що не було достатньої кількості опадів, і якщо минулого року ми отримали рекордний урожай ячменю, то цього року буде добре отримати відсотків 70 від минулого року", - зазначила Алла. Стоянов.

За її словами, ситуація в деяких районах Одеської області схожа з 2019 роком. Зокрема, там, де за цей період була найменша кількість опадів, а саме в Ізмаїльському, Болградському Білгород-Дністровському районах, господарства зможуть переважно вийти "у нуль".

Щодо пального, то чиновниця зазначила, що великі підприємства, в яких є місця для зберігання, загалом пальним забезпечені. Найбільше від нестачі пального страждають малі господарства та населення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах