На Одещині підвищуються ціни на деякі продукти через попит

На Одещині підвищуються ціни на деякі продукти через попит.

На Одещині підвищуються ціни на деякі продукти через попит. Фото: delfi.ee

Події
08 серпня 2022 13:32

Цінова ситуація на Одещині перебуває під контролем, але через підвищений попит продукти дорожчають. Про це повідомляє виконувач обов'язків директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної військової адміністрації Володимир Фролов.

"Однак, неминуче відбивається на цінниках і підвищений попит на деяке продовольство, яке періодично хвилями прокочується. Тобто створюється штучний дефіцит певних груп товарів, і тим самим зумовлені проблеми у вигляді високих цін. Згадаємо проблеми із сіллю, харчовою содою або столовим оцтом. Тож прошу всіх не піддаватися паніці. Обласною військовою адміністрацією здійснюється низка заходів щодо стабілізації цінової ситуації в регіоні, насамперед на хліб", – сказав Володимир Фролов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив чиновник, протягом кількох тижнів в Україні стабільні оптові ціни на нафтопродукти та, відповідно, ціни на пальне в регіоні. Незважаючи на те, що Національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25%, не очікується різкого цінового стрибка на паливо – вартість дизпалива прогнозують на сьогоднішньому рівні, вартість бензину – залежатиме від загальноєвропейського дефіциту.

Після розблокування портів частка працюючих суб'єктів господарювання має зрости щонайменше ніж 5-7%. А це робота для експедиторів, буксирників, брокерів.

Блокування портів негативно вплинуло на роботу Одеської митниці. За півроку розмитнено лише 38% контейнерів порівняно з відповідним періодом минулого року. Надходження до бюджету від митних платежів скоротилися вдвічі.

З перших днів війни більшість підприємців допомагали фінансово, продукцією, послугами, медикаментами, засобами захисту.

"З початку року зареєстровано 322 юридичні особи, але припинили свою діяльність понад 1,7 тисячі ФОП. У березні 2022 року єдиний податок сплачувався на рівні 17% до відповідного періоду минулого року, проте у червні Одеська область вже вийшла на рівень 2021 року, що говорить про згуртованість бізнесу перед ворожою агресією. На Одещині здійснюють діяльність і сплачують податки понад 130 тисяч суб'єктів малого та середнього підприємництва", – сказав Володимир Фролов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах