На Одещині поменшало айтішників

На Одещині поменшало айтішників.

На Одещині поменшало айтішників. Фото: digitaldoo.it

Події
01 лютого 2023 17:12

Одеса залишила топ-5 міст України за кількістю розробників в ІТ-індустрії, її випередив Івано-Франківськ. На даний момент лише 3% від українських айтішників проживають в Одесі. Про це стало відомо із дослідження DOU.

Так, три чверті одеських IT-фахівців – чоловіки. Середній вік фахівця – 29 років, трохи менше половини перебувають у шлюбі, і лише у кожного четвертого є дитина. Понад 20% одеських програмістів працюють над проектами, пов'язаними з е-commerce, а десята частина розробляє фінансові рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гідні зарплати дозволяють IT-фахівцям активно пожертвувати кошти на ЗСУ. 86% фахівців з Одеси зазначили, що регулярно роблять вклади в різні волонтерські ініціативи.

"Кожен десятий айтішник знаходиться в кібервійськах або допомагає державним проектам на волонтерських засадах. Першими про створення IT-армії заявили в Мінцифрі, згодом волонтери почали долучатися до інших проектів, кількість яких сьогодні обчислюється сотнями. Крім того, суттєво посилили свої штатні IT-департаменти. волонтерські групи – державні відомства: поліція, СБУ, оборонний сектор та міністерства", – зазначає керівник південного офісу EPAM Сергій Гаращук.

На початок січня цього року загальна сума податків та зборів, сплачених IT-бізнесом до бюджету країни, становить 32,2 млрд. гривень. Показник на 4,4 млрд. гривень, або на 16%, перевищує торішній.

На Одещині поменшало айтішників.На Одещині поменшало айтішників. Фото: dou.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах