На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць

На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць.

На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць. Фото: npu.gov.ua

Події
27 сiчня 2023 13:38

На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли на збуті наркотиків та психотропів близько чотирьох мільйонів гривень на місяць. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

До складу злочинної групи входили вісім мешканців Одеси. Вони адміністрували три наркомагазини в Інтернеті, де пропонували кокаїн, героїн, амфетамін, марки "ЛСД", екстазі та інше. Наразі обвинувальний акт щодо трьох фігурантів направили до суду. Матеріали щодо інших учасників угруповання виділили на окреме виробництво.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Викрили зловмисників улітку минулого року. Злочинці створили та адміністрували три інтернет-магазини, де "клієнти" могли замовити широкий спектр наркотиків та психотипів. Серед пропонованого - героїн, кокаїн, амфетамін, марки "ЛСД", "Альфа-PVP", екстазі, псилоцибінові гриби, таблетки, що містять наркотичні речовини та інше. Продукцію фігуранти надсилали за допомогою сервісу поштових відправлень територією всієї країни, одержуючи кошти на електронні гаманці. Такий бізнес приносив їм близько чотирьох мільйонів гривень на місяць.

Під час серії обшуків поліцейські вилучили у фігурантів понад 20 кілограм заборонених речовин, серед яких: героїн, кокаїн, амфетамін, метамфетамін, "Альфа-PVP", мефедрон, екстазі, марок "ЛСД", канабіс та псилоцибінові гриби, а робота заблоковано. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами "чорного" ринку перевищує 11 мільйонів гривень.

Всім членам угруповання повідомили про підозру в частині третій статті 307 Кримінального кодексу України, а це незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах. Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої групи. Матеріали щодо організатора та інших учасників угруповання виділено в окреме провадження, вирішується питання про оголошення їх у міжнародний розшук.

Відповідно до санкції статті зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

  • На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць фото
  • На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць фото 1
  • На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць фото 2
  • На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць фото 3

На Одещині судитимуть членів наркоугруповання, які заробляли чотири мільйони гривень на місяць фото

Усі фото: npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах