На Одещині в морі виявили холероподібний вібріон: що це означає

На Одещині в морі виявили холероподібний вібріон: що це означає.

На Одещині в морі виявили холероподібний вібріон: що це означає. Фото: dorogovkaz.com

Події
20 червня 2022 09:48

У селі Приморське Вілківської ОТГ, за результатами планового дослідження морської води на центральному пляжі, виявили холероподібний вібріон. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на завідувача окремого підрозділу Ізмаїльський МРВ лабораторних досліджень ГУ Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України Тетяну Пінк.

Щоб не погіршити епідситуацію, місцева влада рекомендувала заборонити купатися в Чорному морі. У тому числі вимушено переміщеним особам, які мешкають на базах відпочинку, не купатися у Приморському. Крім того, терміново слід заборонити купання у рекреаційній зоні (центральний пляж). Хоча купання, теоретично, і так заборонено через мінну небезпеку і по всій Одеській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також фахівці рекомендували посилити санітарно-просвітницьку роботу серед населення та звернути увагу людей на необхідність звернення за медичною допомогою у разі появи симптомів гострих кишкових інфекцій.

На Одещині в морі виявили холероподібний вібріон: що це означає.На Одещині в морі виявили холероподібний вібріон: що це означає. Фото: Приморський старостинський округ Вілківської міської ради/facebook.com



Що таке холероподібний вібріон

Зазначимо, що холероподібний вібріон не спричиняє захворювання холери. Він дуже легко може потрапити до організму, але й не може укоренитися. При цьому присутність цього вібріона є індикатором появи в місцях його існування небезпечних холерних вібріонів. Чим більше утворюється холеоподібних вібріонів на території, тим більше вони свідчать про можливість появи холерних вібріонів та інших мікробів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах