На Одещині відчули землетрус

На Одещині відчули землетрус.

На Одещині відчули землетрус. Фото: pexels.com

Події
03 листопада 2022 08:18

Сьогодні вранці, 3 листопада, на Одещині стався землетрус. Він прийшов до нашого регіону з Румунії. На щастя, поширився на територію на Одещині без негативних наслідків. Про це повідомляє румунський сайт Аntena 3.

Землетрус відчули мешканці Бессарабії. О 06:50 їх розбудив сигнал ДСНС, який лунав у телефоні. Зокрема, йдеться про мешканців Ізмаїла. За першою інформацією землетрус мав магнітуду 5,5. Він стався у районі Бузеу, повідомляє Національний науково-дослідний інститут фізики Землі. Згодом фахівці INFP переглянули магнітуду до 5,2.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Деякий час тому в сейсмонебезпечній зоні Вранча стався землетрус магнітудою 5,5 бала за шкалою Ріхтера на глибині 168 км. До цього моменту дзвінків за номером 112 не надходило, повідомлень про матеріальні збитки та постраждалих не надходило", – заявили представники Головної інспекції. ситуацій Румунії.

На Одещині стався землетрусНа Одещині стався землетрус

ДЕ ЗНАХОДИТЬСЯ НЕБЕЗПЕЧНА ЗОНА

Для довідки. Зона Вранча – сейсмоактивна зона, розташована на ділянці стикування Південних (Румунія) та Східних (українських) Карпат у жудеці (повіті) Вранча, Румунія. Максимальна магнітуда землетрусів у цій сейсмоактивній зоні сягає 8,3. Землетруси з магнітудою 8,3 у 1940, магнітудою 7,2 у 1977 роках мали катастрофічні наслідки.

Нагадаємо, що востаннє Одеську область трясло 16 січня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах