На Одещині відмовляються зносити пам'ятник Пушкіну

На Одещині відмовляються зносити пам'ятник Пушкіну.

На Одещині відмовляються зносити пам'ятник Пушкіну. Фото: shukach.com

Події
09 сiчня 2023 14:26

У Татарбунарах Білгород-Дністровського району Одеської області місцева влада відмовилася демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну та меморіальну дошку в рамках процесу дерусифікації. Про це повідомляє громадська організація "Декомунізація. Україна".

З відповідним зверненням нещодавно до міської ради звернулися активісти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте керівництво Татарбунарської громади у своїй відповіді на звернення активістів відзначило, що пам'ятник Пушкіну, що знаходиться у міському парку на вулиці 23 серпня, входить до Державного реєстру нерухомих пам'яток України від 25 грудня 1984 року за № 652. А меморіальна дошка, пояснює міська рада, написом "Тут 17 грудня 1821 р. під час поїздки по Бессарабії зупинявся А.С. Пушкін" є об'єктом культурної спадщини.

Голова громади Андрій Глущенко у своєму офіційному листі посилається на статтю 22 Закону України "Про охорону культурної спадщини", де зазначено, що "пам'ятники, їх частини, пов'язане з ними рухоме та нерухоме майно забороняється зносити, змінювати, замінювати, переміщати (переносити) на інші місця.

У Татарбунарах не хочуть демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну.У Татарбунарах не хочуть демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну. Фото: facebook.com/DecommunizeUkraine/

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах