На Одещині засудили організатора та учасника терористичної групи

На Одещині засудили організатора та учасника терористичної групи.

На Одещині засудили організатора та учасника терористичної групи. Фото: sud.ua

Події
07 листопада 2022 16:47

Організатора та учасника терористичної групи засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Вони готували теракти на Одещині. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, їх судили за створення терористичної групи, участь у ній, приготування до терористичного акту та незаконне виготовлення та зберігання вибухових речовин (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст.14, ч. 2 ст.258, ч.2). 1 ст.263, ч.2 ст.263-1 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурор у суді довів, що у серпні 2014 року мешканець Одеси для привернення уваги громадськості до політичних поглядів прихильників так званого руху "антимайдан" створив терористичну групу з метою скоєння терактів на території Одеси та Одеської області. Для приготування першого терористичного акту – підриву залізничного мосту на території колишнього Комінтернівського району злочинець залучив мешканця Закарпаття, який безпосередньо виготовив майже 16,5 кілограмів вибухівки. Діяльність злочинної групи припинили співробітники СБУ, внаслідок чого злочинний план не довели до кінця. Початок терміну відбування покарання засудять із дати їх затримання та реального виконання покарання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах