На Одещині затримали організаторів переправлення ухилістів, які супроводжували "клієнтів"

На Одещині затримали організаторів переправлення ухилістів, які супроводжували "клієнтів".

На Одещині затримали організаторів переправлення ухилістів, які супроводжували "клієнтів". Фото: od.npu.gov.ua

Події
11 сiчня 2023 11:14

У Подільському районі Одеської області викрили чергову схему з "ухилистами". Про це повідомляє пресслужба Національної поліції на Одещині.

Так, організатори супроводжували на своєму авто чоловіків до кордону та вказували, як пішки обійти пункти пропуску. Це коштувало від 1500 до 3800 доларів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією поліції, двоє мешканців Одеси та один мешканець Подільського району 24, 31 та 37 років почали вишукувати у месенджерах чоловіків призовного віку. Усім обіцяли безперешкодно потрапити до Молдови. Далі "бізнесмени" давали консультації клієнтам, визначали місця перетину кордону та супроводжували до них.

Чоловіки підшукали трьох "уклоністів" із Одеської, Вінницької та Івано-Франківської областей. Кожного з них вони зустріли на "Привозі", відвезли до кордону з Молдовою та вказали напрямок руху до державного кордону України. Там їх усіх затримали.

На місці у зловмисників вилучили 4300 доларів, а під час обшуку вдома ще 10 300 доларів. Також заарештували автомобілі, на яких спільники перевозили клієнтів. Тепер їм загрожує в'язниця від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.


Відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах