На Одещині зловили чергову колаборантку, яка передавала інформацію ворогові

На Одещині зловили чергову любительку "російського світу" - фото

На Одещині зловили чергову любительку "російського світу" - фото

Події
08 вересня 2022 11:31

Служба безпеки України викрила мешканку міста Ізмаїл Одеської області, яка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та пропагувала "російський світ". Про це повідомляє пресслужба відомства.

Після повномасштабного військового вторгнення окупантів жінка почала систематично розповсюджувати у мережі матеріали російської пропаганди. Використовуючи акаунти в соцмережах, пропагандистка розповсюджувала численні антиукраїнські повідомлення ворога, якими виправдовувала окупацію України та підносила військові злочини загарбників. У будинку колаборантки правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні термінали із доказами її причетності до протиправної діяльності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отримані під час досудового розслідування дані свідчать, що дії проросійської пропагандистки були навмисними з політико-ідеологічних мотивів.

Крім того, під час слідчо-оперативних дій встановили, що жінка підтримує тісні зв'язки із родичами з Росії. В особистому листуванні через один із месенджерів зловмисниця передавала дані щодо об'єктів критичної інфраструктури та стратегічно важливих локацій, серед яких порти Ізмаїльського району, а також про переміщення гуманітарних та сільськогосподарських вантажів. Відправлена інформація становить загрозу національній безпеці та могла бути використана ворогом. Правоохоронці готують зловмисниці повідомлення щодо підозри за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Ведеться слідство.

  • На Одещині зловили чергову колаборантку, яка передавала інформацію ворогові фото
  • На Одещині зловили чергову колаборантку, яка передавала інформацію ворогові фото 1
  • На Одещині зловили чергову колаборантку, яка передавала інформацію ворогові фото 2

На Одещині зловили чергову колаборантку, яка передавала інформацію ворогові фото



Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах