Найгуманніший суд: бізнесмена, який захопив ділянку під кафе в центрі Одеси, не покарали

Найгуманніший суд: бізнесмена, який захопив ділянку під кафе у центрі Одеси, не покарали.

Найгуманніший суд: бізнесмена, який захопив ділянку під кафе у центрі Одеси, не покарали. Фото: 368.media

Події
22 вересня 2022 15:44

Підприємця, який самовільно захопив ділянку під кафе Mangal 24 в історичному центрі Одеси, звільнили кримінальну від відповідальності. Про це повідомляє 368.media.

Так, у вересні 2015 року Євген Цихорський отримав від управління споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради висновок щодо можливості встановлення тимчасової споруди. Згодом, 26 жовтня 2015 року департамент архітектури та містобудування виданий паспорт прив'язки тимчасових споруд площею 37,13 квадратних метрів. Але в липні-серпні 2019 року Цихорський, не володіючи відповідними документами, збудував будинок та облаштував прилеглий до нього критий майданчик із фундаментом на самовільно зайнятій земельній ділянці за адресою Велика Арнаутська, 2а/2.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з технічним паспортом, виданим 27 серпня того ж року приватним підприємством "Укрелтранс", загальна площа земельної ділянки становить 202 квадратні метри, 111 квадратних метрів зайнято господарською будівлею та 91 квадратних метрів під двором. Загальна площа будівлі становила 80,9 квадратних метрів.

Згодом 24 вересня державним реєстратором Холоднобалківської сільської ради зареєстрували право власності на господарську будівлю. Наступного дня Цихорський звернувся до управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради із заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи ТОВ "Артіс-Систем". Вже 27 вересня зробив додатковий внесок у негрошовій формі до статутного капіталу компанії за рахунок об'єкта нерухомості – господарської будівлі, що є кафе з критим майданчиком.

Згідно з матеріалами справи, самовільним захопленням ділянки Цихорський завдав збитків на 1,22 мільйона гривень. Але вже у вересні 2022 року Приморський районний суд звільнив Євгена Цихорського від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням термінів давності, а також зобов'язав сплатити 10,2 тисячі гривень витрат на судового експерта. Водночас суд залишив без розгляду цивільний позов Одеської міської ради про стягнення матеріальних збитків у розмірі 1,22 мільйона гривень на користь міста.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах