Обіцянки Одесі: фінансування від Німеччини, розблокування порту за допомогою Франції та встановлення очищення води з Японії

Обіцянки Одесі: фінансування від Німеччини, розблокування порту за допомогою Франції та встановлення очищення води з Японії.

Обіцянки Одесі: фінансування від Німеччини, розблокування порту за допомогою Франції та встановлення очищення води з Японії. Фото: instagram.com/deniska_ua

Події
13 червня 2022 10:45

Останні кілька днів низка країн заявила про готовність допомогти Одесі та області. Про це повідомляє Vgorode.

Так, міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір під час візиту до Києва 10 червня заявив, що виділить кошти на фінансування потужностей в Ізмаїлі на Одещині, щоб вивезти зерно через Дунай. За даними видання Euractiv, це має мінімізувати час розвороту кораблів на кордоні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Поки Путін блокує морський шлях, нам потрібно використовувати та активізувати всі доступні альтернативи: дороги, залізницю та Дунай", – наголосив міністр.

За словами офіційного спікера Єлисейського палацу, Франція готова допомогти у відкритті доступу до Одеського порту, де частина українських запасів зерна готова до експорту. Про це повідомляє bfmt.

"Ми маємо у своєму розпорядженні сторони, щоб можна було організувати операцію, яка дозволила б увійти в Одеський порт у повній безпеці", – сказав чиновник.

Чиновник не уточнив, у чому буде ця допомога.

А Японія передасть Одеській області 33 портативні установки для очищення води. За словами посла України в Японії Сергія Корсунського, установки допоможуть упоратися з надзвичайними ситуаціями. Їх вистачить для використання 100 000 людей.

Корсунський попросив Одесу поділитися обладнанням з Миколаєвим і висловив сподівання, що вони не знадобляться.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах