Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях

Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях.

Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 липня 2022 20:55

На Одещині кіберполіцейські викрили 24-річного шахрая, який брехливим шляхом виманював гроші у людей, що бажали врятуватися від обстрілів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу ГУНП в Одеській області.

Так, уродженець Білгород-Дністровського району публікував у волонтерських групах неправдиві повідомлення щодо надання послуг перевізника.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

  • Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях фото
  • Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях фото 1
  • Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях фото 2

Обіцяв вивезти у безпечне місце: на Одещині шахрай наживався на біженцях фото

Фото: od.npu.gov.ua

У своїх оголошеннях хлопець запевняв, що перевозить по країні громадян із Херсона, Дніпра, Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та низки інших міст, проте вимагав, щоб біженці скидали на його банківську картку завдаток нібито для бронювання місця в автобусі. Таким чином порушник обдурив двох жінок та чоловіка з Дніпра, Маріуполя та Одеси.

Потерпілі, які звернулися із заявами до правоохоронних органів, повідомили, що заплатили шахраю від п'ятисот гривень до двох тисяч гривень, після чого той їх заблокував.

Слідчі Білгород-Дністровського району задокументували злочинну діяльність фігуранта та вилучили у нього речові докази: мобільний телефон із листуваннями про домовленість із клієнтами та банківські картки, на які громадяни перераховували гроші.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділення поліції Павло Бобчинський, зловмиснику оголосили про підозру в шахрайстві, здійсненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Згідно з частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України, за такий злочин шахраю загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідство з'ясовує, чи є ще люди, яких ошукав цей молодик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах