Облили фарбою та погнули меч: активісти знову добралися до пам'ятника "Засновникам Одеси"

Облили фарбою та погнули меч: активісти знову добралися до пам'ятника "Засновникам Одеси".

Облили фарбою та погнули меч: активісти знову добралися до пам'ятника "Засновникам Одеси". Скриншот відео телеграм-каналу "ХО"

Події
05 жовтня 2022 19:46

У центрі Одеси знову облили фарбою пам'ятник Катерині II, також відомий як пам'ятник "Засновникам Одеси". Про це повідомляють очевидці.

Цього разу постамент, який і без того протягом останніх тижнів був покритий червоними потьоками, забризкали жовтою фарбою. До того ж невідомі погнули меч у постаті князя Потьомкіна.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, у вересні пам'ятник Катерині II обливали фарбою чотири рази. Так, 10 вересня на постаменті з'явився напис "Єкатєріна=Путін", 12 та 13 вересня постамент просто забризкували фарбою, а 17 вересня на пам'ятнику з'явилося "графіті" із зображенням двоголового птаха, а також написи "Вбивця" та "Знести".

Показово, що пам'ятник "Засновникам Одеси" є в номінаційному досьє для включення до основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. При цьому в Одеській міській раді запевняють, що ЮНЕСКО все одно чи стоятиме в Одесі цей пам'ятник чи ні. У випадку, якщо пам'ятник все ж таки демонтують, влада просто повинна буде пояснити, чому йому не місце в нашому місті.

Доля пам'ятника залежить від рішення одеситів. З 20 вересня по 20 жовтня включно на веб-порталі "Соціально активний громадянин" проходить голосування щодо подальшої долі цього монумента. Станом на вечір 5 жовтня участь в обговоренні вже взяли понад 6 700 громадян. Більшість із них проголосували за варіант "Демонтувати пам'ятник повністю".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах