Обстановка у регіоні від ОК "Південь": у Чорному морі 40 ракет та один десантний корабель

Обстановка у регіоні від ОК "Південь": у Чорному морі 40 ракет та один десантний корабель.

Обстановка у регіоні від ОК "Південь": у Чорному морі 40 ракет та один десантний корабель. Фото: Дмитро Мілютін/facebook.com

Події
10 червня 2022 13:05

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію в Одеському регіоні станом на ранок 10 червня. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу відомства.

Корабельне угруповання чорноморського флоту окупантів посилено ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет. Загалом Україні загрожують два підводні човни та чотири надводні носії ракет. Вони продовжують утримувати блокаду північно-західної частини Чорного моря.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загроза ракетних ударів із моря залишається високою. 40 крилатих ракет напоготові, також готовий один великий десантний корабель. Інші тримаються ближче до пунктів базування в окупованому Криму.

Що в інших регіонах півдня України

У Херсонській області окупаційні війська та їх посібники-колаборанти розпочали новий етап підготовки до референдуму про приєднання до Росії. Тим часом на лінії зіткнення супротивник продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі, зміцнює позиції, підтягує озброєння та мінує територію. В окупованих населених пунктах багато замінованих полів, доріг, мостів.

На Миколаївщині тривали обстріли Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється.

Широківська та Інгульська громади зазнали обстрілів переважно за сільськогосподарськими угіддами поза населеними пунктами. Проводячи розмінування територій, що зазнавали обстрілів, миколаївські піротехніки вперше зіткнулися з уламками протикорабельної ракети.

Усі факти прояву ворожої агресії проти України ретельно документуються та розслідуються у межах кримінального провадження. Протягом ночі нашими підрозділами під час бойових дій знищили 20 окупантів, гаубиця "Мста-Б" та три БТР.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах