Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв постраждалим житло

Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав.

Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Події
17 листопада 2022 11:03

Одеська мерія замовила додатковий звіт незалежної експертної організації, яка з'ясує причину обвалення частини будинку на вулиці Мечникова, 12. Тим часом, забудовник ТОВ "Стікон", який будує новий житловий будинок з паркінгом по сусідству, пообіцяв постраждалим нове житло. Про це повідомляє голова ДАБКу Олександр Авдєєв.

Так, за інформацією від керівництва "Стікон", вже ухвалено рішення про надання квартир постраждалим від обвалу сімей для їхнього постійного проживання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що в ніч проти 16 листопада на вулиці Мечникова, 12 обрушилася частина житлового будинку. Мешканці пов'язують це якраз із будівництвом багатоповерхівки на Мечникова, 8. На щастя, постраждалих та жертв немає.

За словами Авдєєва, перед будівництвом багатоповерхівки в Науково-дослідній частині Одеської державної академії будівництва та архітектури замовили висновок щодо впливу на сусідні будинки. Його виконав сертифікований експерт, а сам висновок затвердив ректор ВНЗ. У ньому вказується, що технічний стан конструкцій частини будівлі, що межує будмайданчиком є аварійним. Виявлено тріщини у стінах шириною розкриття понад 10 міліметрів, деформація віконних та дверних блоків, відшарування прибудованої цегляної стіни вздовж несучої стіни, а також гниття балок перекриття.

Згідно з рекомендаціями експерта потрібно було передбачити влаштування шпунтового ряду з буронабивних паль. Ці рекомендації враховані під час проектування та будівництва.

Зорово на місці обвалу відсутня відшарування від влаштованих паль верхнього глиняного шару ґрунту, а також нижнього шару черепашника. Це свідчить про відсутність ґрунтового зсувного процесу, як наслідок впливу об'єкта будівництва на обвалення. Міська влада відселила мешканців постраждалих квартир.

Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав.Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав.Обвал будинку на Мечникова: забудовник пообіцяв житло, що постраждав. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах