Одесити тримають у будинку пуму: зоозахисники звернулися до поліції

Одесити тримають у будинку пуму: зоозахисники звернулися до поліції.

Одесити тримають у будинку пуму: зоозахисники звернулися до поліції. Фото: facebook.com/UAnimals.official

Події
13 вересня 2022 14:59

Одеська сім'я тримає вдома дику пуму про ім'я Шухер. Про це повідомляє зоозахисна організація UAnimals, яка дізналася про це із публікацій в інтернеті.

Зміст пуми є порушенням вимог частини десятої статті 25 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження". Ця стаття забороняє утримання великих хижих тварин, інших тварин, які становлять загрозу для людини в квартирах, приватних будинках, на присадибних, дачних або садових ділянках.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами зоозахисників, пума – нічний хижак, який зазвичай веде затворницький спосіб життя та тримається на відстані від людей чи інших представників свого вигляду. Цей мисливець не розрізняє диких і домашніх тварин, при нагоді полюючи на собак, кішок і птахів, а під час атаки цей милий котик використовує фактор несподіванки - стрибає на спину жертві і ламає шию.

Вони підкреслюють, що власник Шухера наражає на небезпеку і тварину, і жителів Одеси, вигулюючи його вулицями міста. Таким чином, чоловік свідомо виявляє жорстоке та безвідповідальне ставлення до тварини. Він прирікає її на хвороби та болісну смерть в умовах, що не відповідають її біологічним, видовим та індивідуальним особливостям.

UAnimals звернулися із заявою до відповідних правоохоронних органів з вимогою притягнути винного до адміністративної та за необхідності та кримінальної відповідальності. А також вилучити у власника тварину до набрання законної сили рішенням у справі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах