Одесит узяв у сусіда телефон і влаштував шахрайське розсилання його друзям

Одесит узяв у сусіда телефон і влаштував шахрайське розсилання його друзям.

Одесит узяв у сусіда телефон і влаштував шахрайське розсилання його друзям. Фото: telegraf.com.ua

Події
22 листопада 2022 16:07

Поліція затримала 32-річного одесита, який взяв у знайомого користуватися телефоном, зробив розсилку від його імені з проханням надіслати гроші на термінове лікування матері. Після телефону він зовсім продав. У такий спосіб йому вдалося зібрати майже 12 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Шахрай виманив майно та гроші у п'ятьох громадян.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Все почалося з того, що одесит побачив у сусіда два мобільні телефони та попросив один із них нібито у тимчасове користування. Коли приятель віддав свій смартфон, зловмисник почав писати повідомлення від його імені людям, з якими той частіше спілкувався, та просити допомогти зібрати гроші на "невідкладне лікування хворої матері". За кілька годин від чотирьох друзів власника смартфона правопорушник отримав на банківські рахунки, які вказав у листуванні, майже дванадцять тисяч гривень, а потім продав чужий телефон.

Громадяни, які були впевнені, що надсилають гроші своєму товаришеві, поспілкувавшись із ним, зрозуміли, що їх обдурили. Потерпілі звернулися за допомогою до правоохоронців, які викрили правопорушника. Як з'ясувалося, фігурант раніше крав майно громадян, і зараз справа за його звинуваченням розглядається у суді. Цього разу чоловікові повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) повторно. Чоловікові загрожує три роки позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах