Одеська єпархія Православної церкви України вирішила відзначати Різдво 25 грудня

Одеська єпархія Православної церкви України вирішила святкувати Різдво 25 грудня.

Одеська єпархія Православної церкви України вирішила святкувати Різдво 25 грудня. Фото: facebook.com/od.eparchy

Події
31 сiчня 2023 09:38

Одеська єпархія Православної церкви України за результатами собору вирішила повністю перейти на Новоюліанський календар, тож Різдво тепер відзначається 25 грудня. Про це повідомили на сторінці єпархії.

Таке рішення ухвалили після попередніх опитувань, які були проведені на парафіях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час зборів священики заслухали низку доповідей, у яких розглянули різні позитивні сторони питання календарної реформи, а також ризики та проблеми, які можуть виникнути у процесі здійснення переходу на новий календар.

Зрештою, за підсумками обговорення, учасники Собору прийняли рішення, що парафії Одеської єпархії, які бажають повністю перейти на Новоюліанський календар і не мають суттєвих розбіжностей у громадах з цього питання, подають відповідні прохання на ім'я єпископа Афанасія.

При цьому в Одеській єпархії також вирішили, що питання загальноцерковної реформи календаря потребує соборного вирішення всієї Православної церкви України. Справа в тому, що в Україні відзначають Різдво як за юліанським календарем, так і за григоріанським. Це залежить від того, до якої церкви належать віруючі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах