Одеська трагедія 2 травня: за організацію заворушень судитимуть заступника екс-керівника обласної міліції

Одеська трагедія 2 травня: за організацію заворушень судитимуть заступника екс-керівника обласної міліції.

Одеська трагедія 2 травня: за організацію заворушень судитимуть заступника екс-керівника обласної міліції. Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Події
29 вересня 2022 12:30

Обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області – начальника міліції громадської безпеки Дмитра Фучеджі передали до суду. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Так, чиновнику інкримінують співучасть в організації масових заворушень, зловживання владою та службовим становищем, допомога у захопленні державних будівель, а також втручання у діяльність працівника правоохоронного органу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що Фучеджі вступив у змову з представниками проросійського "Антимайдану" та, використовуючи своє службове становище, сприяв безперешкодному вчиненню ними 2 травня 2014 року масових заворушень біля Російського театру. Тоді внаслідок вогнепальних поранень отримали вісім людей, шестеро з них загинули.

Він навмисне не вжив заходів для припинення заворушень: не організував збирання та прибуття додаткових сил міліції, заборонив підлеглим використовувати спецзасоби щодо правопорушників та не забезпечив затримання причетних до скоєння злочинів осіб.

Крім того, 4 травня 2014 року Фучеджі сприяв "Антимайдану" у захопленні приміщення Одеського міськуправління міліції та звільненні затриманих за підозрою у скоєнні масових заворушень. Він розпорядився звільнити з ізолятора тимчасового тримання 63 особи.

Екс-правоохоронець перебуває у міжнародному розшуку. За ним проводять "заочне" спеціальне досудове розслідування. Також суд застосував йому запобіжний захід – утримання під вартою. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

За даними слідства, у травні 2014 року Фучеджі втік до так званої "Придністровської Молдавської Республіки", звідки переїхав на постійне місце проживання в РФ. 2017 року отримав російське громадянство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах