Одеській ОВА виділили 30 мільйонів на закупівлю палива для генераторів

Одеській ОВА виділили 30 мільйонів на закупівлю палива для генераторів.

Одеській ОВА виділили 30 мільйонів на закупівлю палива для генераторів. Фото: dtek-oem.com.ua/ua

Події
08 лютого 2023 08:28

Уряд виділив 30 мільйонів гривень Одеській ОВ на закупівлю дизеля для генераторів. Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Це дозволить тримати у робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів на пошкодженій підстанції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Станом на зараз в Одесі вдалося частково вирішити ситуацію з електропостачанням. Критична інфраструктура запитана. Люди мають тепло і воду. Ремонтні роботи тривають 24 на 7. Завдяки цьому принаймні чотири-п'ять годин на день у людей має бути світло. Робимо все можливе, щоб покращити ситуацію, але будемо відвертими, що пошкодження дуже серйозні", – написав Шмигаль.

За його словами, до Одеси вже завезли понад 80 потужних генераторів і їхнє підвезення триває. Крім того, у місті та районі працює мережа "Пунктів незламності".

Роботи закінчать у п'ятницю

7 лютого начальник начальника Одеської ОВА Максим Марченко провів розмову з головою правління НЕК "Укренерго" Володимиром Кудрицьким про хід виконання ремонтних робіт на енергетичних об'єктах, пошкоджених внаслідок аварії.

Володимир Кудрицький запевнив начальника ОВА, що тримає всі роботи на особистому контролі та зазначив, що роботи закінчать у п'ятницю. Це дозволить стабілізувати ситуацію в енергосистемі Одеської області, відновити електропостачання в Одесі та Одеському районі.

Глава ОВА дав доручення в найкоротші терміни підключити генератори, що надійшли в Одеський район, для загоєння об'єктів критичної інфраструктури, що дозволить звільнити потужності та направити їх на збільшення електропостачання для всіх побутових споживачів.

Максим Марченко також доручив проаналізувати ситуацію з тими будинками, які повністю знаходяться на електроживленні, щоб на випадок виникнення подібної аварійної ситуації в інших районах мати можливість за рахунок наявних потужних генераторів, підключити їх до теплопостачання.

Станом на 07:00 8 лютого в Одесі працюють 156 "Пунктів незламності" комунальної форми власності, розгорнуті намети від ДСНС та Нацполіції, функціонує "Пункт незламності" на залізничному вокзалі.

Інші об'єкти працюють відповідно до графіка роботи. Усього відвідало пункти незламності за добу в Одесі – 4970 осіб.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах