Одеську активістку Христину Король випустили під заставу

Одеську активістку Христину Король випустили під заставу.

Одеську активістку Христину Король випустили під заставу. Фото: ukrrudprom.com

Події
21 грудня 2022 19:07

Одеську активістку та керівницю "Українського об'єднання моряків" Христину Король звільнили з-під варти під заставу у розмірі 1,85 мільйона гривень. Про це повідомили у "Об'єднанні моряків України".

Наразі активістка, яка провела у слідчому ізоляторі тиждень, вже перебуває вдома.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у пресслужбі юридичної компанії "Міллер", яка займається захистом Христини Король, через два дні після затримання, тобто 16 грудня, активістку, за рішенням суду, відправили під арешт на 58 діб з альтернативою застави у розмірі 1,85 мільйона гривень. Потрібну суму для звільнення Король за два дні зібрали моряки.

Нагадаємо, активістку Христину Король затримали 14 грудня. За версією слідства, в Одесі діяло угруповання, члени якого організували схему отримання підроблених документів про непридатність чоловіків до військової служби. За допомогою таких документів ухилянти могли в подальшому виїхати за кордон.

У СБУ повідомили, що активістка пропонувала потенційним призовникам приховано виїхати за межі України, прикриваючись нібито роботою на іноземних торгових судах. Вартість таких послуг складала від 7000 до 8000 тисяч доларів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах