Одесу відвідала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт

Одесу відвідала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

Одесу відвідала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Фото: welt.de

Події
01 жовтня 2022 23:59

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт прибула до Одеси з неофіційним візитом. З початку повномасштабної війни це її перший візит до України. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

В Одесі глава німецького оборонного відомства оглянула німецький зенітно-ракетний комплекс Gepard, який Німеччина раніше передала Україні, і зазначила, що це озброєння допоможе захистити критичну інфраструктуру та відбити нальоти російської авіації.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також у рамках візиту Крістін Ламбрехт зустрілася із міністром оборони України Олексієм Резніковим. Під час розмови з головою Міністерства оборони України вона повідомила, що першу одиницю зенітного ракетного комплексу IRIS-T поставлять в Україну найближчими днями.

"Найголовніше на даний момент полягає в тому, щоб з атаками, які вражають цивільне населення, залякуючи та вбиваючи його, можна було боротися", - наголосила міністр.

Міністр оборони Німеччини Крістін Лабмрехт прибула до Одеси та зустрілася з міністром оборони України Олексієм Резніковим.Міністр оборони Німеччини Крістін Лабмрехт прибула до Одеси та зустрілася з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Фото: twitter.com/oleksiireznikov

Інформацію про візит Крістін Ламбрехт до України також підтвердив Олексій Резніков.

"Приймав мою колегу Крістін Ламбрехт на півдні України. Фрау міністр принесла хороші новини і додаткові інструменти для зміцнення української армії. Ми обговорили поточну геополітичну ситуацію та ситуацію з безпекою. Міністр була рада поспілкуватися з нашими солдатами і побачити систему Gepard на бойовому чергуванні", – написав міністр оборони України у Twitter.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах