Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині

Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині.

Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
21 липня 2022 23:18

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із урядовою командою відвідав Одеську область. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на голову уряду.

Оглянувши потужності портів Ізмаїл та Рені на Одещині, Прем'єр-міністр зазначив, що сьогодні ці порти є експортними "воротами" України до європейських країн.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/dshmyhal

"За шість місяців цього року вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,4–5 разів у порівнянні з минулим роком. Завдяки звільненню Збройними силами острова Зміїний ми отримали додаткові можливості для експорту та імпорту продукції на цій ділянці. Ще до повномасштабної війни уряд розробив Стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту України до 2031 року. В умовах злочинної російської морської блокади це питання стало ще актуальнішим. Розвиток річкових портів допоможе розширити експортні можливості для української продукції, зокрема, зерна", – зазначив голова уряду.

Як повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко, під час зустрічі обговорювалося будівництво додаткових майданчиків для вантажного транспорту, яке дозволить розвантажити трасу Одеса – Рені, створити нормальні побутові умови для водіїв та прискорити постачання зерна до портів.

Відео: facebook.com/oda.odesa

Також Прем'єр-міністр поспілкувався з переселенцями, які вимушено мешкають в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Підбиваючи підсумки цієї зустрічі, Прем'єр-міністр наголосив, що уряд робить все можливе для того, щоб забезпечити комфортні умови проживання для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема він зазначив, що на сьогоднішній день діють програми виплат, згідно з якими дорослі переселенці щомісяця отримують по дві тисячі гривень на себе та по три тисячі гривень на дітей. До того ж, по 6,5 тисячі гривень отримують роботодавці, які приймають внутрішньо переміщених осіб на роботу.

"Під час спілкування переконався, що люди отримують виплати за програмою, а у закладі є всі необхідні умови для проживання. Примітно, що українці, які виїхали за кордон, також поступово повертаються додому та зупиняються в Ізмаїлі. Наразі повернулося вже понад 16 тисяч громадян", – сказав Денис Шмигаль.

Крім того, Прем'єр-міністр відвідав підприємство "Дунайський аграрій", де вирощують органічні овочі, фрукти та зернові культури, а також нагородив працівників, які ремонтують один із об'єктів критичної інфраструктури Одеської області.

  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 1
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 2
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 3
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 4
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 5
  • Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото 6

Оглянув порти та поспілкувався з переселенцями: Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Одещині фото

Фото: facebook.com/dshmyhal

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах