Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні

Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні.

Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: usm.media

Події
29 липня 2022 08:24

Ніч із 28 на 29 липня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги, проте без обстрілів. Про це повідомляє Vgrorode з посиланням на речника Одеської ОВА Сергія Братчука.

Ворог продовжує намагатися реалізовувати в Україні сирійський сценарій: нищити цивільну інфраструктуру та загрожувати життям мирного населення. Як зазначив представник ОВА, цей терор, на жаль, триватиме, проте ми стали ще на один день ближчими до Перемоги, бо є певні успіхи наших ЗСУ. Наші хлопці відбивають контратаки, а Сили оборони в області продовжують виконувати бойові завдання, проводять заходи з бойової підготовки, тренуються вдень та вночі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Для наших ворогів – росіян ніч та вечір видалися спекотними та пекельними, бо на Херсонщині підрозділи ЗСУ знищили чотири склади з боєприпасами.

Також Сергій Братчук нагадав про небезпеку перебування на чорноморському узбережжі, на пляжах та у воді.

"Напередодні трагічний випадок стався у Коблевому, де двоє людей підірвалися на міні та загинули. Бережіть себе та своїх близьких. І ще: якщо ви бачите якісь підозрілі предмети, не намагайтеся їх одразу чіпати та брати до рук, краще повідомте про це фахівців. Є приклади, коли наші жителі знаходять вибухові речовини сучасного зразка, тому розмінуванням та знешкодженням мають займатися відповідні фахівці", – сказав речник ОВА.

За даними Оперативного командування "Південь", корабельне угруповання ворожих сил у Чорному морі вкотре переформатувалося. Зараз там чекають два надводних ракетоносії з 16 ракетами на борту і три ВДК. Ракетна загроза зберігається високому рівні.

Відео: facebook.com/okPivden

Також полковник Владислав Назаров повідомив про те, що в районі гирла Бистре річки Дунай мале гідрографічне судно в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої отримало пробоїну в носовій частині нижче ватерлінії. Екіпаж вжив заходів щодо боротьби за живучість надводного судна. Наразі проводяться ремонтні роботи. Людських втрат немає.

  • Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні фото
  • Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні фото 1
  • Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні фото 2
  • Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні фото 3

Переформатування у Чорному морі та підрив судна у гирлі Дунаю: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні фото

Фото: usm.media

Військові вкотре закликають громадян бути пильними та уважними, не наражати себе на небезпеку в заборонених для відвідування зонах, дотримуватися алгоритму дій під час повітряної тривоги, а отриману інформацію сприймати критично та перевіряти її достовірність через офіційні джерела.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах