Перше судно з Одеси стане тестом "зернового коридору"

Перше судно із Одеси стане тестом "зернового коридору".

Перше судно із Одеси стане тестом "зернового коридору". Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
01 серпня 2022 12:58

Вихід судна з Одеського порту, завантаженого українським продовольством, стане першим тестом для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Військово-Морські Сили ЗС України.

"Цей вихід судна перший та тестовий для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур. За результатами цього виходу прийматимуться відповідні рішення", – йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ВМС ЗС України додали, що вони разом із побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль щодо забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи.

Тим часом глава МЗС Дмитро Кулеба прокоментував вихід із порту Одеси першого судна з українським зерном.

"День полегшення для світу, особливо для наших друзів на Близькому Сході, Азії та Африці, коли перше українське зерно залишає Одесу після місяців російської блокади. Україна завжди була надійним партнером і залишиться ним, якщо Росія поважатиме свою частину угоди", – написав Кулеба. у Twitter.

Посол США в Україні Бріджіт Брінк привітала Україну у зв'язку з виходом першого судна.

"Ми вітаємо відправку з українських чорноморських портів першого судна з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого. Світ слідкуватиме за продовженням впровадження цієї домовленості, щоб забезпечувати продовольством людей у всьому світі мільйонами тонн зерна, яке заблоковане в Україні", – йдеться у заяві посольства.

При цьому вона наголосила, що Росія має припинити свою загарбницьку війну.

"Це позитивні новини, але Росія має припинити наступ на українців, їхні сільськогосподарські землі та українську інфраструктуру... включно з безперервним обстрілом Миколаєва", – окремо заявила посол.

Подібну думку озвучила голова МЗС Британії Ліз Трасс За словами Трасс, Росія відчула на собі весь тягар глобального тиску, і тепер очі всього світу спостерігатимуть, чи продовжуватиме вона використовувати світові поставки продовольства як зброю, як це було досі. "Ці кораблі мають отримати безпечний прохід. Обстріл Росією Одеського порту не повинен повторитися", - заявила глава МЗС Британії. "Єдиний спосіб, яким Путін справді може пом'якшити створену ним глобальну кризу продовольчої безпеки, це припинити його жорстоке вторгнення в Україну", – йдеться у заяві глави МЗС Британії Ліз Трасс.

Нагадаємо, що сьогодні, 1 серпня о 09:35, перше судно з українським зерном вийшло з порту "Одеса". На його борту перебуває 26 тисяч тонн української кукурудзи. З'явилися перші фото та відео.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах