Першого віце-мера Одеси Михайла Кучука звільнили з посади

Першого віце-мера Одеси Михайла Кучука звільнили з посади.

Першого віце-мера Одеси Михайла Кучука звільнили з посади. Фото: omr.gov.ua

Події
13 сiчня 2023 09:45

Першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука звільнили з посади за власним бажанням. Відповідне розпорядження з'явилось на сайті Одеської міської ради.

Чиновнику мають виплатити грошову компенсацію за два місяці невикористаної відпустки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Кучука Михайла Ілліча з посади першого заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, за власним бажанням, згідно зі статтею 38 КзпПр України, 12 січня 2023 року. Департаменту бухгалтерського обліку, звітності та закупівель Одеської міської ради здійснити повний розрахунок відповідно до вимог чинне законодавство, зокрема виплатити Кучуку М.І. грошову компенсацію за 70 календарних днів невикористаних щорічних відпусток", - йдеться у повідомленні.

Тепер у одеського міського голови Геннадія Труханова залишилося чотири заступники.

Михайло Кучук народився в Одесі, за освітою економіст та інженер-будівельник. З 1994 до 1998 року був заступником голови виконкому Одеської міськради народних депутатів. У Верховній Раді четвертого скликання на громадських засадах був помічником народного депутата. З 2005 до 2010 року був першим заступником тодішнього міського голови Одеси Едуарда Гурвіца. 2020 року став першим заступником міського голови Одеси.

Зазначимо, що НАБУ повідомили про підозру трьом заступникам міського голови Геннадія Труханова, серед яких Михайло Кучук.

За даними слідства, Кучук контролював діяльність підлеглих управлінь головних розпорядників коштів та надавав їх керівникам вказівки про зупинення розрахунку за ремонт доріг у місті. Це створювало штучні умови отримання злочинної організацією неправомірної вигоди від підрядника за відновлення виплат. Підозрюваний позитивно голосував у складі виконавчого комітету за рішення, якими встановлював тарифи на поводження з твердими побутовими відходами в Одесі та зміни бюджету, які відповідали інтересам злочинної організації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах