Після ракетного удару: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Після ракетного удару: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Після ракетного удару: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
02 липня 2022 08:45

Ніч із 1 на 2 липня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги. Ворог не залишає спроб атакувати наш регіон своїми смертоносними крилатими ракетами. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

Так, пізно ввечері 1 липня російська авіація випустила з літака над морем ракету Х-31 у напрямку Одещини, проте її влучно знищив український зенітно-ракетний підрозділ протиповітряної оборони.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

Імовірність ракетних атак, як і раніше, залишається дуже високою. Ворог поводиться, як терорист, знищуючи мирні, цивільні об'єкти та вбиваючи українських громадян. У зв'язку з цим речник Одеської ОВА закликав одеситів не нехтувати правилами безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Також Братчук нагадав, що 2 липня в Одеській області оголошено день жалоби за загиблими під час ракетного обстрілу Сергіївки в ніч з 30 червня на 1 липня, і наголосив, що важливо не забувати, якою ціною нам дістається перемога.

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", операція із зачистки острова Зміїний від ворогів триває. Так, протягом 1 липня під час проведення дорозвідки наші захисники виявили та знищили реактивну систему залпового вогню "Град", зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", три одиниці броньованої та автомобільної техніки, автоцистерну та район укриття іншої техніки. Наразі ознак присутності окупантів на острові немає.

Відео: facebook.com/okPivden

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ продовжує виконувати завдання щодо блокування морських комунікацій України та ведення розвідки. У готовності до завдання ракетних ударів по території України противник утримує два носії високоточної зброї, на борту яких перебувають понад 15 крилатих ракет. Також у морі знаходяться три великі десантні кораблі. Водночас військові зазначають, що росіяни, не почуваючись захищеними, дотримуються максимально безпечної дистанції від українського узбережжя.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах