Подробиці скандалу із вбивством коня на Одеському іподромі: тварину обробили співробітники собачого притулку

Подробиці скандалу із вбивством коня на Одеському іподромі: тварину обробили співробітники собачого притулку.

Подробиці скандалу із вбивством коня на Одеському іподромі: тварину обробили співробітники собачого притулку. Фото: oir.mobi

Події
22 червня 2022 09:50

З'явилися подробиці страшної історії з вбивством коня на одеському іподромі, де публічно зарізали коня, а потім залишили її тушу висіти на очах у відвідувачів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "ТСН".

Зоозахисники звинуватили власників у жорстокому поводженні, але на іподромі апелюють – тварину не вбивали, вона померла сама.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Господиня дізналася про інцидент у соцмережах

Господиня кобили Анголи 17 років доглядала її на іподромі, разом вони брали участь у змаганнях, тепер жінка каже, що досі оговтатися не може.

"Ми втратили старшого сина, і вона мене виходжувала, як відчувала, що мені погано і я, коли йшла звідти, мені було легше. Вона мене просто врятувала", – розповідає жінка про свою улюбленку.

П'ять років тому Ангола почала хворіти, останнім часом їй стало гірше. У стайні вона знепритомніла, впала і зламала плече. Лікувала її ветеринарка іподрому. Якось вона зателефонувала власниці кобили і повідомила, що та померла. Власниця вирішила: Ангола зможе врятувати з голоду інших тварин. "Вона захотіла, щоб вона ще послужила та відправила її для годування собакам у розплідник", – розповідає ветеринар одеського іподрому Ольга Красношлик.

Що було далі, стверджує власниця, вона не знає, на іподром більше не приїжджала. Кадри з мертвою Анголою побачила вже в Мережі.

"В інтернеті знайшла телефон якогось притулку. Сказали, що так, за годину приїдемо, заберемо. Як вони забирали, я була вже не в курсі. Для мене був шок, коли я побачила відео, коли ось це все", - стверджує жінка.

Кінь обробили співробітники собачого притулку

На іподромі кажуть, співробітники собачого притулку не вивезли кобилу, а вирішили розрізати її прямо у стайні біля манежу. Підвісили тварину на дереві та зняли шкіру. Це бачили і тренери, і відвідувачі, серед них зовсім юні вершники. Ветеринарка іподрому, яка мала контролювати, щоб кобилу забрали з території, запевняє: нічого не знала і не бачила.

"Я не думала, що вони почнуть розбирати, а думала, що завантажать і відвезуть. Ну, коли вже прийшло все сталося. Я накричала на них", - додає вона.

Обурені свідки встигли зробити фотографії. Лише після того, як вони з'явилися в мережі, на іподромі розпочали внутрішнє розслідування.

Це порушення законодавства, кажуть зоозахисники. Крім того, вони підозрюють, що смерть тварини працівники собачого притулку прискорили.

"Тварину не приспали, а було вирішено його вбити прямо на іподромі, зняти з нього шкіру і повісити цю тушу. Це все бачили люди, які працюють на іподромі і саме це і є головне порушення. Це відбувається в публічному місці, в якому людям і дітям прищеплюють любов до коней", – каже голова "Закон природи" Яна Титаренко.

Нагадаємо, що за фактом інциденту вже відкрито кримінальне провадження. Встановлюють обличчя тих, хто вивісив коня біля манежу. Також обіцяють провести експертизу та дізнатися, чи не зарізали працівники притулку ще живу тварину.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах