Продавали неіснуючий товар: в Одесі ув'язнені наживалися на громадянах

Продавали неіснуючий товар: в Одесі ув'язнені наживалися на громадянах.

Продавали неіснуючий товар: в Одесі ув'язнені наживалися на громадянах. Фото: od.npu.gov.ua

Події
11 лютого 2023 20:37

Правоохоронці викрили ув'язнених Одеської виправної колонії у шахрайських махінаціях. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Так, зловмисники, які відбувають покарання за низку майнових злочинів, за умов передоплати продавали в Інтернеті неіснуючий товар.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За допомогою електронно-обчислювальної техніки правопорушники розміщували на різних інтернет-платформах та в соціальних мережах оголошення про продаж деревини, автомобілів та інших товарів, яких насправді не мали. Спільники заволодівали грошима громадян, які ті надсилали на банківські картки в якості передплати за резервування товару, після чого зникали.

Відео: od.npu.gov.ua

До шахрайської схеми були причетні чотири особи віком від 26 до 37 років, засуджені за крадіжки, грабежі, розбої та незаконне заволодіння транспортними засобами.

За місцем знаходження фігурантів правоохоронці провели обшуки, в ході яких вилучили мобільні термінали з публікаціями в різних спільнотах, додаткові сім-картки, чернові записи з номерами телефонів, банківських карток та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення повного кола потерпілих громадян. Також вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у шахрайстві, вчиненому організованою групою, що передбачено частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України. За такий злочин фігурантам може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Правоохоронці вкотре закликають громадян не перераховувати заздалегідь кошти під час онлайн-купівлі, а розраховуватися з продавцем після отримання та перевірки товару.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах