Ремонти військового містечка та спортмайданчиків: на Одещині чиновники розтратили бюджет

Ремонти військового містечка та спортмайданчиків: на Одещині чиновники розтратили бюджет.

Ремонти військового містечка та спортмайданчиків: на Одещині чиновники розтратили бюджет. Фото: od.gp.gov.ua

Події
17 червня 2022 15:23

В Одесі судитимуть чиновників, які привласнили бюджетні кошти, пообіцявши будівництво спортмайданчиків та військового містечка. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на дані обласної прокуратури.

Їх звинувачують у внесенні до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки та розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим у особливо великих розмірах (частина друга статті 366, частина п'ята статті 191 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спортмайданчики

Так, начальницю управління культури, молоді та спорту однієї із сільрад у Білгород-Дністровському районі Одеської області підозрюють у привласненні бюджетних коштів, виділених на реконструкцію двох шкільних спортивних майданчиків. Чиновниця разом із керівником компанії-підрядника "розпилила" майже 3,5 мільйона гривень.

Підрядник вніс до актів про виконання робіт недостовірні відомості, у яких було завищено їх обсяги та вартість. Після цього чиновниця підписала їх.

За договором підряду в одній зі шкіл та гімназії у Білгород-Дністровському районі мали провести реконструкцію спортмайданчиків зі штучним покриттям для фізкультурно-оздоровчих занять учнів. Але роботи мало проводили.

Військове містечко

У 2015 році керівник одного з держпідприємств Міноборони України та голова приватного підприємства внесли неправдиві дані до актів прийому виконаних робіт, що призвело до розтрати 800 тисяч бюджетних гривень. Тепер обвинуваченим загрожує до 12 років за ґратами.

Слідчі встановили, що протягом 2015 року ці керівники вносили до актів приймання виконаних робіт із капітального ремонту будівлі та затверджували недостовірні відомості. Вони завищували обсяги підрядних робіт, які фактично підприємство не виконували.

На підставі цього на рахунок підрядного підприємства незаконно перераховували гроші з держбюджету для оборонних цілей, чим завдали збитків економічним інтересам держави на суму понад 800 тисяч гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах