Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять за кілька днів

Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять за кілька днів.

Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять за кілька днів. Фото: i.la-croix.com

Події
02 вересня 2022 09:16

Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять уже за кілька днів. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу з віце-президентом Європейської комісії Маргарітісом Схінасом, який відбувся за результатами їхньої зустрічі у Національному музеї України у Другій світовій війні. Про це повідомляє Ukrinform.

За його словами, досьє об'єкту на фінальному етапі. До його розробки залучали українських експертів та їхніх італійських колег. Водночас ініціативу України підтримали в ЮНЕСКО, зокрема генеральний директор Одрі Азулі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава МКІП наголосив, що внесення історичного центру Одеси до переліку ЮНЕСКО є символічним кроком, покликаним нагадати Росії, що мир з Україною.

Про свою широку підтримку України в одеському питанні заявив віце-президент Схінас, зазначивши, що місто заснували його співвітчизники – греки.

Зазначимо, що за словами міського голови Геннадія Труханова, включення до спадщини вимагало копіткої роботи з підготовки номінаційного досьє, співпраці з міжнародними експертами, проведення зустрічей та переговорів. Близько 30 років знадобилося для того, щоб наблизитись до бажаної мети.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах