Російського агента ФСБ із псевдонімом "Професор" з Одеси засудили: який термін він отримав

На Одещині засудили агента ФСБ "Професора": який термін він отримав.

На Одещині засудили агента ФСБ "Професора": який термін він отримав. Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Події
07 жовтня 2022 13:01

На Одещині до 15-ти років за ґратами засудили агента ФСБ під псевдонімом "Професор". Про це повідомляє офіс Генпрокуру.

Також у одесита конфіскували майно засудженого мешканця Одеси. Його судили за статтею за державну зраду (частина друга статті 111 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори в суді довели, що чоловіка після 24 лютого 2022 року завербували представники ФСБ РФ. Від російських кураторів одержав псевдонім "Професор". Він збирав інформацію про місця розташування блокпостів, кількість та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об'єктів військового призначення на території області, а також інформацію про місця поразки ракетними ударами. Він розвідував засоби зміцнення штабу ОК "Південь", Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП в області. Розвідінформацію у вигляді текстових повідомлень та координат з фото та відеосупроводом він передавав майже кожен день і отримував грошову винагороду на картку.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю і надав свідчення, що викривають.

Співробітники СБУ затримали його за інформацією, яку одержали від Віктора Медведчука. За такий злочин передбачено покарання аж до довічного ув'язнення. Але в судовому засіданні чоловік вину визнав повністю і надав свідчення, що викривають. Тому йому дали лише 15 років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах