Російському полковнику, який наказав бомбити Сергіївку та Рів'єру, повідомили про підозру.

Російському полковнику, який наказав бомбардувати Сергіївку та Рів'єру, повідомили про підозру.

Російському полковнику, який наказав бомбардувати Сергіївку та Рів'єру, повідомили про підозру. Фото: dsns.gov.ua

Події
24 сiчня 2023 13:53

Військовому злочинцю та командиру 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ полковнику Олегу Тимошину, який бомбив базу відпочинку у Сергіївці та ТЦ "Рів'єра" в Одесі повідомили про підозру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба зібрала масштабну доказову базу на командира військового полку РФ, причетного до серії ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, розслідування встановило, що за його вказівкою російські окупанти у травні обстріляли ракетами торговий центр "Рів'єра" в Одесі та міський будинок культури у Лозовій Харківській області.

А у липні Тимошин наказав ударити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку "Годжі" у селищі Сергіївка Одеської області. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 отримали важкі травми.

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 із крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру в частині першій та другій статей 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення. Продовжуються комплексні заходи щодо притягнення зловмисника до відповідальності.

Загалом ворожі обстріли, скоєні за його наказом, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців. Зокрема, саме він організував удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року. Внаслідок обстрілу загинули 46 людей, ще 79 – травмовано. Він також причетний до ракетного удару по торговому центру у Кременчуці 27 червня минулого року. Тоді загинула 21 особа, поранено 77 мирних жителів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах