СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла

СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла.

СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
20 сiчня 2023 14:37

Чиновник одного з підприємств Ізмаїльського річкового порту, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував представник російських спецслужб, готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так агент збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об'єктів критичної інфраструктури на території міста. Насамперед його цікавили локації електропідстанцій та інших міських об'єктів енергетики.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім цього, він розвідував місця базування українських блокпостів. Під час прихованого спостереження вивчав їхнє фортифікаційне оснащення, наявне озброєння та кількість задіяного особового складу. Також він передавав ворогові відомості про специфіку захисту та особливості діяльності місцевого речпорту.

Розвідувальна інформація була потрібна російським загарбникам для підготовки серії прицільних ракетних ударів по українських об'єктах. Але співробітники СБУ спрацювали на випередження. Вони поетапно задокументували його злочинні дії та затримали на спробі передачі агресору закритих даних.

Російський агент мав передати розвіддані своєму куратору у вигляді електронних координат та фотоматеріалів через анонімний телеграм-канал. Під час обшуку у затриманого виявили мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ведеться слідство.

  • СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла фото
  • СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла фото 1
  • СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла фото 2

СБУ затримала чиновника, який готував ракетний удар по енергооб'єктах та речпорту Ізмаїла фото



Усі фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах