Шукав інформацію про розміщення ППО, "Нептунів" та енергооб'єктів: СБУ затримала одесита-колаборанта

Шукав інформацію про розміщення ППО, "Нептунів" та енергооб'єктів: СБУ затримала одесита-колаборанта.

Шукав інформацію про розміщення ППО, "Нептунів" та енергооб'єктів: СБУ затримала одесита-колаборанта. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
07 грудня 2022 20:29

Під час контрдиверсійних заходів в Одесі СБУ затримала агента спецслужб РФ. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

Зловмисник збирав розвіддані про місця дислокації і переміщення підрозділів ЗСУ на території міста. Серед його основних завдань було виявлення можливих бойових позицій ППО та українських берегових ракетних комплексів "Нептун".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Крім того, ворожого поплічника цікавила інформація про розташування блокпостів, укріпрайонів і специфіку захисту енергогенеруючих об'єктів на півдні України.

Розвідувальна інформація була потрібна окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по місту. Після "прильотів" по міській інфраструктурі російський агент доповідав своїм кураторам про результати ворожого обстрілу.

Відео: facebook.com/ssu.odesa

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі ворогові закритих відомостей. За даними слідства, колаборантом виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення вийшов на спецслужби РФ і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

З представниками країни-агресора зрадник спілкувався в анонімних месенджерах та соцмережах. Так само він передавав їм інформацію про українські об'єкти з прив'язкою до координат і детальним описом місцевості. Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон і ноутбук із доказами замаскованого листування з окупантами.

СБУ викрила одесита-колаборанта.СБУ викрила одесита-колаборанта. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру в державній зраді. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах