Сигнали тривоги та більше ракетних носіїв у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Сигнали тривоги та більше ракетних носіїв у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Сигнали тривоги та більше ракетних носіїв у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: facebook.com/28brigade

Події
20 червня 2022 08:05

Ніч із 19 на 20 червня в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги, проте обстрілів не було. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

Наші сили оборони продовжують виконувати бойові завдання та проводять заходи щодо бойової підготовки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У Чорному морі противник посилює підводну складову свого угруповання.

За даними Оперативного командування "Південь", станом на ніч з 19 на 20 червня в акваторії Чорного моря знаходилися три надводні і три підводні ракетні носії, загальний арсенал яких становив 36 ракет. Також у бойовій готовності були три великі десантні кораблі.

Відео: facebook.com/okPivden

Ймовірно, за ніч вороже угрупування в морі в черговий раз переформатувалося, оскільки, згідно зі зведенням Генерального штабу Збройних сил України, станом на 06:00 20 червня в готовності до завдання ракетних ударів по території України перебували вже не шість, а п'ять носіїв крилатих ракет.

Як повідомив представник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, вчора у прибережних водах, неподалік одного з пляжів Одещини, уважні спостерігачі виявили чорний підозрілий предмет, який прийняли за морську міну. Пізніше з'ясувалося, що це лише сміттєвий пакет із залишками пікніка відпочиваючих. Військовий нагадав, що своєчасне повідомлення відповідних служб та оперативна перевірка є найкращим способом уберегти себе та оточуючих від небезпеки, а також закликав громадян дотримуватися алгоритмів дій під час сигналів повітряної тривоги та не дозволяти ворогові чинити інформаційний тиск.

Оновлено:

На Одещині намагалися завдати ракетного удару двома ракетами. Вибух, який чули одесити сьогодні вранці – це наша система ППО. А нічний вибух на Одещині також робота наших військових.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах