Сигнали тривоги та чутки про можливий хімічний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Сигнали тривоги та чутки про можливий хімічний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Сигнали тривоги та чутки про можливий хімічний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: facebook.com/28brigade

Події
12 серпня 2022 08:00

Ніч із 11 на 12 серпня пройшла без обстрілів, хоча і під сигнали повітряної тривоги. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Час від часу в оперативних чатах з'являється сумнівна інформація про те, що протягом найближчих двох чи трьох днів по Одесі чи області буде завдано хімічного, радіологічного чи біологічного удару. При цьому автори подібних повідомлень зазвичай посилаються на ту чи іншу посадову особу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Братчук наголосив, що прислухатися до сигналів повітряної тривоги потрібно завжди, оскільки під час війни навчальних тривог не буває і саме таким чином населення сповіщають про можливу небезпеку.

"Ніхто і ніколи, я наголошую на цьому в черговий раз, не знає, звідки і чим може бути завдано удару. У Чорному морі досі і завтра, і післязавтра будуть знаходитися кораблі-ракетоносці Чорноморського флоту РФ, які можуть загрожувати не тільки нашому регіону, але й іншим областям України ракетами "Калібр"... Говоримо про територію тимчасово окупованого Криму. Звичайно ж, говоримо про ворожу авіацію", – зазначив представник Одеської ОВА.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За даними Оперативного командування "Південь", корабельне угруповання ворога у штормовому Чорному морі залишається незмінним. Загроза ракетного удару 16 "Калібрами" зберігається на високому рівні ймовірності, так само як і атаки з повітря та тимчасово окупованого Криму.

Відео: facebook.com/okPivden

Військові вкотре закликають громадян не нехтувати правилами безпеки, прислухатися до сигналів повітряної тривоги, діяти оперативно та чітко, бути свідомими, ретельно перевіряти інформацію та не піддаватися паніці.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах