Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників

Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників.

Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
28 сiчня 2023 13:10

За добу, з 27 по 28 січня, в Одеському регіоні гасили 18 пожеж, десять із яких спалахнули в нашому місті. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Надзвичайних ситуацій протягом минулої доби в нашому регіоні не було. На ліквідацію наслідків вибухів та обстрілів підрозділи ДСНС не залучалися.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Учора вранці у Суворовському районі Одеси сталася смертельна пожежа. Так, о 06:19 до Служби порятунку надійшло повідомлення про спалах у квартирі на четвертому поверсі дев'ятиповерхового будинку на Миколаївській дорозі. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що у квартирі горить домашнє майно. О 06:34 пожежу, загальна площа якої становила лише половину квадратного метра, загасили. Під час гасіння пожежі виявили тіло 52-річного господаря. Від ДСНС для боротьби з полум'ям залучали шість одиниць техніки та 18 пожежників. На даний момент встановлюються причина пожежі та розмір завданих збитків.

О 16:18 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у 17-поверховому житловому будинку у Приморському районі Одеси, на проспекті Шевченка. Після прибуття на місце виклику пожежники встановили спалах квартири на 13-му поверсі житлового будинку. Через значну задимленість рятувальники працювали в апаратах для захисту органів дихання та зору у складі ланки газодимозахисної служби.

Відео: facebook.com/DSNSODE

О 16:44 пожежу на площі три квадратні метри ліквідували. Під час ліквідації пожежі рятувальники евакуювали з верхніх поверхів маршовими сходами 25 осіб, зокрема чотирьох дітей. Від ДСНС для гасіння вогню задіяли 15 одиниць пожежної техніки і 55 рятувальників. Причина пожежі та збитки встановлюються.

  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото
  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото 1
  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото 2
  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото 3
  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото 4
  • Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото 5

Смертельна пожежа і допомога населенню: як минула доба в одеських рятувальників фото

Фото: facebook.com/DSNSODE

Ще одна пожежа спалахнула у Приморському районі Одеси вчора увечері. Так, о 20:54 до Служби порятунку надійшло повідомлення про спалах квартири на четвертому поверсі п'ятиповерхового поверхового житлового будинку на вулиці Сегедській. Прибувши на місце, пожежне відділення встановило загоряння домашнього майна у квартирі. О 21:16 пожежу локалізували, а о 21:23 – повністю ліквідували на площі п'ять квадратних метрів. Під час гасіння пожежі представники ДСНС евакуювали з верхніх поверхів п'ятьох мешканців будинку, зокрема одну дитину, а також врятували 64-річну господиню квартири – жінку в стані середньої тяжкості госпіталізували з ознаками отруєння продуктами горіння. Від ДСНС на гасіння пожежі виїжджали чотири одиниці техніки і 11 пожежників. Наразі встановлюються причина займання та збитки.

Не обійшлося без пожеж і сьогодні вночі. Так, о 00:45 ДСНС повідомили про те, що в Київському районі Одеси, у 2-му провулку Шишкіна, горить приватний будинок. На місці рятувальники виявили, що у чотириповерховому будинку загорівся дах. О 01:49 пожежу локалізували, а о 02:15 – повністю ліквідували на площі 200 квадратних метрів. Від ДСНС для гасіння полум'я залучали шість одиниць техніки і 20 пожежників. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Упродовж доби рятувальники двічі виїжджали на допомогу "103". В Арцизі, на вулиці Добровольського, вони відчинили двері квартири, яку не могла самостійно відкрити 74-річна господиня. Аналогічна допомога знадобилася і 44-річному господареві квартири у Чорноморську, на вулиці Миру.

Також представники ДСНС один раз надавали допомогу населенню. У Приморському районі Одеси, на вулиці Маршала Говорова, вони допомогли транспортувати 53-річну громадянку в інвалідному візку до квартири на третьому поверсі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах