Смертельна пожежа і отруєння чадним газом: як минула доба в одеських рятувальників

Смертельна пожежа і отруєння чадним газом: як минула доба в одеських рятувальників.

Смертельна пожежа і отруєння чадним газом: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
04 лютого 2023 12:41

За добу, з 3 по 4 лютого, рятувальники гасили в Одеському регіоні 17 пожеж, вісім із яких сталися в нашому місті. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Так, учора, 3 лютого, о 15:58, до Служби Порятунку надійшло повідомлення про пожежу у ресторані на вулиці Дерибасівській. Прибувши на місце, рятувальники виявили, що у підвальному приміщенні кафе-ресторану спалахнув мангал. О 16:19 пожежу локалізували, а о 16:24 – повністю ліквідували на загальній площі близько п'яти квадратних метрів. На щастя, обійшлося без загиблих та постраждалих. Для гасіння полум'я від ДСНС задіяли п'ять одиниць техніки і 19 рятувальників. На даний момент встановлюються причина та подробиці події, а також розмір завданих збитків.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

О 18:20, до Служби Порятунку надійшло повідомлення про загоряння у приватному житловому будинку у Водопровідному провулку міста Подільськ. О 18:32 пожежу локалізували, а о 18:40 – повністю ліквідували на загальній площі чотири квадратні метри. Під час гасіння пожежі представники ДСНС урятували 69-річного господаря. Потерпілого з діагнозом отруєння продуктами горіння у стані середньої тяжкості госпіталізували каретою швидкої допомоги до медичного закладу. Причина пожежі і збитки встановлюються. Від ДСНС на пожежу виїжджали дві одиниці техніки та шість пожежників.

О 20:38 до Служби Порятунку надійшло повідомлення про загоряння на третьому поверсі в готелі на вулиці Успенській у Приморському районі Одеси. Прибувши на місце, пожежники встановили спалах на площі два квадратні метри, який персонал ліквідував за допомогою вогнегасника до прибуття підрозділів ДСНС. Внаслідок пожежі постраждав 59-річний громадянин – його з отруєнням продуктами горіння та опіками тіла госпіталізували до медичного закладу. Ймовірно, пожежа спалахнула через необережне поводження з вогнем при використанні свічки потерпілим.

Сьогодні, 4 лютого, о 00:06, до Служби Порятунку надійшло повідомлення про спалах у квартирі на першому поверсі двоповерхового житлового будинку на вулиці Крилова у Суворовському районі Одеси. На місці рятувальники виявили, що у квартирі зайнялося домашнє майно. О 00:19 пожежу локалізували, а о 00:46 – повністю ліквідували на загальній площі близько 50 квадратних метрів. Внаслідок пожежі загинули двоє людей: 69-річна жінка та 35-річний чоловік. Від ДСНС на ліквідацію займання залучали дві одиниці техніки та 13 рятувальників, а від Комунального закладу "Рятувально-водолазної служби Одеської міської ради" – одну одиницю техніки та три особи особового складу. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Ще одна пожежа спалахнула сьогодні вночі у підвальному приміщенні 11-поверхового житлового будинку в Полуничному провулку у Приморському районі Одеси. Повідомлення про загоряння надійшло до Служби порятунку о 01:13. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що у підвалі спалахнуло сміття. О 01:32 пожежу локалізували, а о 01:38 – повністю загасили. Загальна площа займання становила близько 35 квадратних метрів. Внаслідок пожежі постраждав 61-річний чоловік. Від ДСНС Одеси на боротьбу з полум'ям виїжджали сім одиниць техніки і 36 пожежників. Наразі встановлюються причина пожежі та завдані збитки.

3 лютого до Служби Порятунку надійшло повідомлення від медичної служби про те, що в селі Біленьке Білгород-Дністровського району Одеської області, на вулиці Шабовська, внаслідок отруєння чадним газом постраждали двоє людей: 41-річний чоловік та 35-річна жінка. Постраждалих у тяжкому стані госпіталізували до медичного закладу. Ймовірно, причиною отруєння стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації опалювальної печі.

Протягом доби рятувальники п'ять разів допомагали мешканцям Одеської області відчинити двері квартир. Не обійшлося й без виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. За межами села Новоселівка Березівського району виявили три артснаряди 152-міліметрового калібру. Вилучити та знищити небезпечні знахідки планують сьогодні.

Надзвичайних ситуацій протягом минулої доби в нашому регіоні не було. На ліквідацію наслідків вибухів та обстрілів підрозділи ДСНС не залучалися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах