США нададуть Україні катери для захисту Одеси та іншого узбережжя

США надасть Україні катери для захисту Одеси та іншого узбережжя.

США надасть Україні катери для захисту Одеси та іншого узбережжя. Фото: Navy photo

Події
25 червня 2022 15:08

США нададуть Україні 18 берегових та річкових патрульних катерів, які допоможуть захистити від ворожих атак Одесу та інші прибережні позиції. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на повідомлення Пентагону.

Так, у четвер, 23 червня, Штати пообіцяли Україні військову допомогу на суму 450 мільйонів доларів. До анонсованого пакету допомоги входять два 35-футові невеликі річкові судна, шість 40-футових морських бойових кораблів і десять 34-футових патрульних катерів Dauntless Sea Ark.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив під час брифінгу в Пентагоні представник американського Міністерства оборони, здебільшого ці катери призначені для захисту русел річок, а відтак допоможуть Україні зберегти контроль над річковими шляхами. Крім того, їх можна використовувати у прилеглих прибережних районах.

Чиновник зазначив, що для сприяння береговій обороні Сполучені Штати разом із партнерами та союзниками вже надали Україні дві пускові установки Harpoon.

"Це допоможе українцям захищати… Одесу та інші позиції на узбережжі Чорного моря", – сказав він.

Нагадаємо, нещодавно британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що Великобританія готова допомогти Україні з розмінуванням узбережжя Чорного моря та вивезенням українського зерна. Зокрема, країна згодна надати суверенні гарантії для страхування суден, які транспортуватимуть зерно з портів України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах