Стало відомо, скільки навчальних закладів Одеської області постраждали від ракетного обстрілу

Стало відомо, скільки навчальних закладів Одеської області постраждали від ракетного обстрілу.

Стало відомо, скільки навчальних закладів Одеської області постраждали від ракетного обстрілу. Фото: suspilne.media

Події
26 серпня 2022 22:27

На Одещині внаслідок російських ракетних обстрілів пошкоджено 17 навчальних закладів. Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОВА.

Так, від російських ударів постраждали два заклади дошкільної освіти, вісім – загальної середньої освіти, три – позашкільної освіти, два – професійної та професійної вищої освіти, а також один дитячий будинок.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами директора Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександра Лончака, починаючи з 24 лютого, за межі Одеської області та України виїхало майже 23 тисячі дошкільнят, 55 тисяч учнів та понад півтори тисячі педагогів. На даний момент за кордоном перебувають понад 39 тисяч учнів одеських закладів загальної середньої освіти. З Одеського району виїхала найбільша кількість школярів нашого регіону – 31 840, Ізмаїльського – 2 664, а з Білгород-Дністровського – 1 871.

Як зазначив начальник Одеської ОВА Максим Марченко, ключовим у підготовці до нового навчального року в умовах воєнного стану є створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу навчальних закладів. У зв'язку з цим на Одещині перевірили готовність захисних споруд та укриттів, а також встановили відеоспостереження, кнопки виклику охорони, системи зв'язку та оповіщення.

З 1 вересня навчальні заклади Одеси та Одеської області працюватимуть у змішаному форматі, тобто поєднуючи очний та дистанційний режими. На даний момент у навчальних закладах проводяться тренування з відпрацювання алгоритму евакуації учасників освітнього процесу під час сигналу "Повітряна тривога" до захисних споруд та укриттів. Крім того, відбуваються зустрічі з батьківською громадськістю, під час яких батьки можуть особисто перевірити, в якому стані знаходяться захисні споруди та укриття у закладах.

За словами голови Одеської ОВА Максима Марченка, організація освітнього процесу залежатиме від безпекової ситуації в регіоні. У разі небезпеки керівництво обласної військової адміністрації оперативно ухвалить відповідні рішення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах