Турецька компанія планує розмістити біля берегів Одеси плавучі електростанції

Турецька компанія планує розмістити біля берегів Одеси плавучі електростанції.

Турецька компанія планує розмістити біля берегів Одеси плавучі електростанції. Фото: asia.nikkei.com

Події
30 листопада 2022 21:48

Через посилення атак російських окупантів на громадську інфраструктуру України турецька компанія Karpowership повідомила, що готова відправити українцям плавучі електроходи для постачання нашої країни електрикою. Про це повідомило турецьке видання Nikkei Asia.

Karpowership заявила, що володіє найбільшим у світі флотом суден-електростанцій і на даний момент веде переговори про відправку трьох із них до берегів Одеси. Якщо переговори завершаться успішно, Україна може отримати електроходи ще цього року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив представник компанії Зейнеп Гарезі, три такі підстанції зможуть забезпечити електроенергією мільйон споживачів. Також він припустив, що для реалізації цього проєкту може так само, як і у випадку із "Зерновою ініціативою", знадобитися підтримка ООН.

На даний момент ситуація в енергосистемі України залишається надзвичайно складною, тому в більшості регіонів, зокрема й в Одеській області, продовжують застосовуватися екстрені відключення світла. При цьому в пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі" повідомили, що з 1 грудня робитимуть все можливе, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта становила не більше 8–8,5 годин, тобто щоб у кожному будинку світло було як мінімум двічі на добу по чотири години.

У пресслужбі КП "Одесміськелектротранс" заявили, що 1 грудня електротранспорт відновить свою роботу. Трамваї і тролейбуси вийдуть на свої маршрути.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах